Novinka
Kód: 348

Petržlen koreňový praný s vňaťou, zväzok

1 hodnotenie
€1,50
Skladom (>5 ks)

Petržlen koreňová býva zamieňaná pre svoju podobnosť s paštrnákom, hoci je zaujímavé že je príbuzná so zelerom - patrí do rovnakej čeľade, čeľade mrkvovitých. V kuchyni má široké uplatnenie. Koreň petržlenu sa používa najčastejšie do polievok a omáčok, alebo ako základ pod dusené alebo pečené mäso. 

Kategória: Ovocie a zelenina

Využiť sa dá však aj na pyré, surová do šalátov, alebo si ju zapiecť s cesnakovým alebo iným aioli. Vňať je ideálna do polievky, pučeých zemiakov alebo si z nich urobiť napríklad pastu (rozmixovať spoločne vňať, cesnak, soľ, olej a obľúbený nastrúhaný alebo roztierateľný syr).

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: